Laden Evenementen

Tuinkamersessie #17: Belangenverstrengeling in de cultuur, #HoeDan?

Wij zijn verheugd dat wij prof. dr. Rob van Eijbergen, hoogleraar Integriteit en Kwaliteit van Organisaties aan de Vrije Universiteit Amsterdam bereid hebben gevonden op te treden als inleider in de aankomende Tuinkamersessie en met ons in gesprek wil gaan.

In vervolg op Tuinkamersesssie #16 Blinde vlek of Overscherpte? Integriteit in de cultuur, #HoeDan? gaan we op donderdagavond 18 november 2021 om 20.30 in Tuinkamersessie #17 verder met dit thema onder de titel: Belangenverstrengeling in de cultuur, #HoeDan?  

De culturele sector heeft eigen termen opgenomen in de GCC 2019 als het gaat om de (on)verenigbaarheid van meerdere belangen bij een bestuurder of toezichthouder en maakt hierbij een onderscheid tussen nuttige belangenverstrengeling, ongewenste belangenverstrengeling en tegenstrijdige belangenverstrengeling.

Maar, hoe verhoudt de theorie zich tot de culturele praktijk? Is expertise zonder belangen een utopie? Op welk moment komen belangen in conflict en hoe houd je jezelf en anderen daarop scherp?

De Tuinkamersessie is volgeboekt. Heb je belangstelling? Laat het ons weten via info@platformgovernanceincultuur.nl